Mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa od Green Ways
Hippokratés: "Nechť je jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem."
Zelené potraviny jsou čistá a živá přírodní strava.
Oproti potravním doplňkům jejich látky mezi sebou spolupracuji a tím jsou pro organismus vysoce vstřebatelné.
Obsahují 20 antioxidačních i trávicích enzymů.
Dodávají energii a vitalitu, působí zásadotvorně, posilují imunitu, čistí tělo od odpadních látek a těžkých kovů a celkově zlepšují náš zdravotní stav.
Pomáhají organismu obnovit samoléčivé schopnosti. Jsou bohaté na chlorofyl, který zlepšuje krevní obraz , urychluje hojení ran a popálenin a působí proti zánětům a infekcím.
Obsahují velké množství vitamínů, minerálů, enzymů a stopových prvků.
Mladý ječmen
Mladý ječmen je nápoj ze šťávy ze zelených listů.
Pěstuje se v Utahu v nadmořské výšce 1500 m na plochách bývalých jezer sopečného původu, kde je půda bohatá na minerály a rostliny mají výjimečný obsah zásadotvorných živin.
Listy se sklízí v době jejich nejvyšší výživné hodnoty, když dosahují výšky 20 cm. Z listů se vylisuje šťáva a ta se pak suší ve sprayových sušičkách při teplotě do 31 C, aby byla zachována enzymatická hodnota.
Díky tomuto procesu je nápoj z ječmene 100% čistý, bez jakýchkoliv přísad a je pro nás maximálně vstřebatelný.
Tím, že je vyrobený ze šťávy listů, a ne ze sušené ječmenné trávy, neobsahuje nerozpustnou travní vlákninu, která je pro člověka nestravitelná a která poškozuje zažívání a střevo. (Spoustu výrobků na trhu je vyrobeno ze sušené ječmenné trávy, proto jsou mnohem levnější).
Některé z účinků:
- dodává energii
- posiluje imunitu
- zpomaluje buněčné stárnutí
- působí zásadotvorně
- vysoké množství chlorofylu a enzymů
- zvyšuje vitalitu
- omlazuje a regeneruje organismus
- pomáhá při onemocnění kardiovaskulárního systému, dýchacích cest, trávicího traktu, ledvin, pohybového systému, kůže
- prevence rakoviny
- zlepšuje krevní obraz
- zlepšuje psychiku a spánek
- vhodný i pro vnější použití (zásyp, obklad, do mastí)
- napomáhá léčbě neplodnosti
- odbourává kyselinu mléčnou
- neobsahuje lepek
- působí synergicky s užíváním chlorelly
Chlorella pyrenoidosa
Chlorella je jednobuněčná sladkovodní řasa.
Ta nejčistší a nejkvalitnější má svůj domov na tichomořském ostrově Tchaj-wanu, kde svítí sluníčko 350 dnů v roce a kde svěží vítr z Filipínského moře přináší čerstvý a teplý vzduch a kde je čistá horská pramenitá voda.
O kvalitě rozhoduje také zpracování.
Aby chlorella měla zachovány nutriční látky, musí být její stěny narušeny dezintegrací.
Díky tomu má vysokou vstřebatelnost a jde o čistý přírodní produkt bez chemických příměsí.
Některé z účinků:
- silně detoxikuje
- obsahuje růstový faktor CGF (střevní mikroflora naroste 4x rychleji)
- nejbohatší zdroj chlorofylu
- obsahuje vlákninu, která na sebe váže těžké kovy (stolicí jsou vyvedeny ven z těla)
- posiluje imunitu
- omlazuje organismus
- působí zásadotvorně
- 11x více vápníku než kravské mléko
- prevence rakoviny
- diabetikům upravuje metabolismus cukru
- léčí záněty dásní a afty (podržet v ústech)
- přírodní antibiotikum - proti virovým infekcím a zánětům
DOPORUČUJI užívání zelených potravin společnosti Green Ways, která vybírá nejčistší pěstební lokality a zaručuje nejšetrnější výrobní technologie.
Každá dodávka surovin je pečlivě analyzována a kontrolována špičkovými akreditovanými laboratořemi (nutriční a antioxidační analýza, mikrobiologické rozbory, senzorické a degustační zkoušky, testování na těžké kovy a pesticidy) - proto je u těchto produktů garance naprosté bezpečnosti, kvality i čerstvosti.
Časté dotazy:
Pro koho jsou zelené potraviny vhodné?
Pro každého včetně dětí, těhotných a kojících žen, seniorů, nemocných i zdravých lidí a sportovců. Pomáhají i zvířátkům. Ječmen i chlorella jsou přirozená, čistá a hlavně účinná přírodní strava. Neobsahují lepek, tudíž je lze podávat i u celiakie.
Kdy začít u dětí s podáváním zelených potravin?
Doporučuje se začít co nejdříve. Nápoj z mladého ječmene má stejné pH jako mateřské mléko a vytváří přirozené prostředí lépe než pasterizované kyselinotvorné ovocné džusy.
Čím se chlorella a ječmen od sebe liší?
Společné mají např. vitamíny, minerály, stopové prvky, chlorofyl, aminokyseliny a nukleové kyseliny. Chlorella obsahuje na rozdíl od ječmene např. vlákninu, přírodní antibiotikum, CGF růstový faktor (urychluje růst střevní flóry). Ječmen má mohutné antioxidanty a vysoké množství enzymů. Při jejich společném užívání se doplňují a jejich účinky se násobí.
Jaká je maximální denní dávka zelených potravin?
Maximální denní dávka v podstatě neexistuje. Jedná se o zdravé potraviny a je obtížné se jimi předávkovat. Preventivní dávky se pohybují u dospělých u ječmene okolo 2x 1 lžička denně. Léčebné dávky v průměru 4x 1 lžička denně. U chlorelly 20 tablet za den. Sportovci je užívají úměrně rostoucí zátěži. U lidí s autoimunitním onemocněním dávky stoupají pozvolna.
Lze užívat zelené potraviny společně s léky?
Ano, ale odstup mezi užitím zelených potravin a léku je alespoň jedna hodina.
Jsou zelené potraviny vhodné pro vnější použití?
Ano, např. k obkladům, zásypům, do mastí, k výplachům i klystýrům.
Lze užívat zelené potraviny během chemoterapie a radioterapie?
Během chemoterapie ano, ale během probíhající série ozařování ječmen (jako silný antioxidant) vhodný není. Chránil by nejen buňky zdravé, ale i rakovinné. Proto jej přestaňte užívat 3 dny před radioterapií a nasaďte zpět 3 dny po jejím skončení.
Jaké jsou kontraindikace užívání zelených potravin?
Probíhající radioterapie, stavy po operacích žaludku, tenkého, tlustého a slepého střeva (do týdne po operaci), alergie na mladý ječmen, neúměrná očistná reakce, akutní záněty hlubokého žilního systému, akutní plicní embolizace, stavy po transplantacích orgánů a tkání na imunosupresivní léčbě.
Jak probíhá očistná reakce?
Stav se zhorší z důvodu uvolnění škodlivin usazených ve tkáních, orgánech a jejich vylučování z organismu. To se děje především detoxikací v játrech a jejich následným vylučováním ledvinami. Pokud tyto cesty nestačí, zbavuje se tělo škodlivin pokožkou.
Jaký je rozdíl mezi chlorellou a spirulinou?
Spirulina není řasa, ale sinice a pěstuje se ve sladké alkalické vodě. Chlorella je tmavě zelená díky chlorofylu, kterého obsahuje 10x více než spirulina. Spirulina je modrozelená díky barvivu fykokyaninu. Chlorella obsahuje více železa než spirulina a speciální růstový faktor CGF. Spirulina je bohatší na bílkoviny (obsahuje 70% proteinů).